INGREDIENTS:
1 Pot petit
de cigrons
½ pebrot vermell
½ porro
½ pebrot verd
½ carbassó
1 pastanaga petita
2 cullerades soperes d’oli d’oliva de denominació
I taquets de pernil (opcional)
Salpebrar-ho ho deixo a la vostra elecció ja que normalment menjo sense sal.
1 culleradeta d’oli de denominació
Les verdures amb cigrons recent calentetes
|
½ pebrot vermell
½ porro
½ pebrot verd
½ carbassó
1 pastanaga petita
2 cullerades soperes d’oli d’oliva de denominació
I taquets de pernil (opcional)
Salpebrar-ho ho deixo a la vostra elecció ja que normalment menjo sense sal.
1 culleradeta d’oli de denominació
Peleu I talleu
les verdures en Juliana (allargades I primes), i després les esvandiu amb l’aigua.
En una paella hi
poseu un parell de cullerades soperes d’oli ihi afegiu les verdures i mentre es
van fent les aneu remenant fins que quedin dauradetes.
Obrim el pot de
cigrons i llençeu el líquid i també els esvandiu fins que quedin ben nets. Els afegiu
a la paella juntament amb els taquets de pernil i ho deixeu acabar de coure un
parell de minutets . Espero que us hagi
agradat i que ho proveu de fer. Ja veieu que no em complico la vida…fácil, fácil…
AMANIDA D’ARRÒS BASMATI
AMB FRUITA I ENDIBIA
INGREDIENTS:
1 Tarrina d’arròs
basmati
1 Endibia petita
2 rodanxzes de pinya (millor natural) si no podeu probar-ho amb pinya amb almíbar
4-6 maduixes per decorar el plat
Uns taquets de pernil (opcional)
Aquí teniu el plat de l'arròs basmati |
2 rodanxzes de pinya (millor natural) si no podeu probar-ho amb pinya amb almíbar
4-6 maduixes per decorar el plat
Uns taquets de pernil (opcional)
Obriu la tapa de
la tarrina d’arròs i durant 1 minut la poseu al micrones a la máxima potencia (no
deixeu la tapa tancada ja que aleshores podría espetegar i donar-vos un bon
ensurt.
Mentre podeu
netejar i tallar la endibia a 4 meitats (és el que jo faig sempre) i despres l’acabeu
de tallar a trossets molt petits. Féu el mateix amb la pinya i ho barrejeu
juntament amb l’arròs que ja haurà acabat de fer-se. Per últim decoreu el plat o la font que feu
servir per portar-ho a taula amb les maduixes talladles de forma allargada (veieu la fotografía).
0U DUR AMB ALL I JULIVERT AMB
ORENGA I PEBRE
1 Ou dur
All I julivert al gust (podeu utilitzar els pots que es vénen)
Orenga al vostre
gust (ídem)
Pebre al vostre gust (ídem)
1 culleradeta petita d’oli de denominació
All I julivert al gust (podeu utilitzar els pots que es vénen)
L'ou dur amb totes les herbes aromàtiques |
Pebre al vostre gust (ídem)
1 culleradeta petita d’oli de denominació
En un cassó amb
aigua calenta i una mica de sal poseu a bollir l’ou.
Durants uns 5-7
minuts. Després el passeu per l’aigua ben freda i un cop estigui més templat
traieu la closca i el talleu a rodanxes primetes. L’assaoneu amb l’all i
julivert, l’orenga i el pebre negre. En la foto que us penjaré l’he acompanyat
d’una endibia. Ho podeu acompanyar d’enciam, tomàquet, rúcula…qualsevol tipus
de verd que us vingui de gust. És bo i sa menjar verdures, hortalisses i
fruita!!
PITS O CUIXETES DE POLLASTRE AMB FARCELLETS DE PERNIL AMB POMA
INGREDIENTS:
2
Pits o cuixetes de pollastre (esencial per al plat)
1 o bé 2 poma/es golden
Unes llonzes de pernil per embolcallar la poma
2 gots de cervessa (sense alcohol)
Oli per daurar les peces del pollastre
Escuradents per que els farcellets no es desfacin
Sal i pebre o bé all i julivert al vostre gust.
1 o bé 2 poma/es golden
Unes llonzes de pernil per embolcallar la poma
2 gots de cervessa (sense alcohol)
Oli per daurar les peces del pollastre
Escuradents per que els farcellets no es desfacin
Sal i pebre o bé all i julivert al vostre gust.
En una
cassola mitjana poseu l’oli i tot seguit els trossos de pollastre per que es
vagin enrossint. Traieu el cor de la poma/es i la talleu en trossets més aviat grandes.
Agafeu les llonzes de pernil i aneu embolicant els trossos de poma i els
lligueu amb els escuradents perquè no s’escapin mentre s’estan cuinant. Ho
poseu juntament amb el pollastre i aboqueu la cervessa hi ho deixeu que vagi
fent el xup-xup a foc lent durant uns
tres quarts d’hora. Si ho necessiteu podeu afegir-hi també un parell de gots d’aigua
perquè el pollastre no es cremi.
Espero
que siguin del vostre agrat les receptes.
Com
a úlitm us dire que les quantitats per als comensals no les poso ja que depenen
sobretot de la gent que sou a les vostres cases.
Per cert, d’aquest darrer plat no tinc foto. Quan el torni a fer ja la penjaré.
De les
amanides ho faré aquesta semana.
Salut
i bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada