diumenge, 5 de maig del 2013

MÉS RECEPTES DE LA TASTAOLLETES

VERDURES AMB CIGRONS



INGREDIENTS:

Les verdures amb cigrons recent calentetes
1 Pot petit de cigrons
½ pebrot vermell
½ porro
½ pebrot verd
½ carbassó
1 pastanaga petita
2 cullerades soperes d’oli d’oliva de denominació
I taquets de pernil (opcional)
Salpebrar-ho ho deixo a la vostra elecció ja que normalment menjo sense sal.
1 culleradeta d’oli de denominació


Peleu I talleu les verdures en Juliana (allargades I primes),  i després les esvandiu amb l’aigua.
En una paella hi poseu un parell de cullerades soperes d’oli ihi afegiu les verdures i mentre es van fent les aneu remenant fins que quedin dauradetes.
Obrim el pot de cigrons i llençeu el líquid i també els esvandiu fins que quedin ben nets. Els afegiu a la paella juntament amb els taquets de pernil i ho deixeu acabar de coure un parell de minutets .  Espero que us hagi agradat i que ho proveu de fer. Ja veieu que no em complico la vida…fácil, fácil…

AMANIDA D’ARRÒS BASMATI
AMB FRUITA I ENDIBIA
INGREDIENTS:

1 Tarrina d’arròs basmati



Aquí teniu el plat de l'arròs basmati
1 Endibia petita
2 rodanxzes de pinya (millor natural) si no podeu probar-ho amb pinya amb almíbar
4-6 maduixes per decorar el plat
Uns taquets de pernil (opcional)
Obriu la tapa de la tarrina d’arròs i durant 1 minut la poseu al micrones a la máxima potencia (no deixeu la tapa tancada ja que aleshores podría espetegar i donar-vos un bon ensurt.
Mentre podeu netejar i tallar la endibia a 4 meitats (és el que jo faig sempre) i despres l’acabeu de tallar a trossets molt petits. Féu el mateix amb la pinya i ho barrejeu juntament amb l’arròs que ja haurà acabat de fer-se.  Per últim decoreu el plat o la font que feu servir per portar-ho a taula amb les maduixes talladles de forma allargada  (veieu la fotografía).

0U DUR AMB ALL I JULIVERT AMB ORENGA I PEBRE
INGREDIENTS:


1 Ou dur
All I julivert al gust (podeu utilitzar els pots que es vénen)

L'ou dur amb totes les herbes aromàtiques
Orenga al vostre gust (ídem)
Pebre al vostre gust (ídem)
1 culleradeta petita d’oli de denominació


En un cassó amb aigua calenta i una mica de sal poseu a bollir  l’ou. 
Durants uns 5-7 minuts. Després el passeu per l’aigua ben freda i un cop estigui més templat traieu la closca i el talleu a rodanxes primetes. L’assaoneu amb l’all i julivert, l’orenga i el pebre negre. En la foto que us penjaré l’he acompanyat d’una endibia. Ho podeu acompanyar d’enciam, tomàquet, rúcula…qualsevol tipus de verd que us vingui de gust. És bo i sa menjar verdures, hortalisses i fruita!!


PITS O CUIXETES DE POLLASTRE AMB FARCELLETS DE PERNIL AMB POMA
INGREDIENTS:
2 Pits o cuixetes de pollastre (esencial per al plat)
1 o bé 2 poma/es  golden
Unes llonzes de pernil per embolcallar la poma
2 gots de cervessa (sense alcohol)
Oli per daurar les peces del pollastre
Escuradents per que els farcellets no es desfacin
Sal i pebre o bé all i julivert al vostre gust.

En una cassola mitjana poseu l’oli i tot seguit els trossos de pollastre per que es vagin enrossint. Traieu el cor de la poma/es i la talleu en trossets més aviat grandes. Agafeu les llonzes de pernil i aneu embolicant els trossos de poma i els lligueu amb els escuradents perquè no s’escapin mentre s’estan cuinant. Ho poseu juntament amb el pollastre i aboqueu la cervessa hi ho deixeu que vagi fent el xup-xup a foc  lent durant uns tres quarts d’hora. Si ho necessiteu podeu afegir-hi també un parell de gots d’aigua perquè el pollastre no es cremi.

Espero que siguin del vostre agrat les receptes.


Com a úlitm us dire que les quantitats per als comensals no les poso ja que depenen sobretot de la gent que sou a les vostres cases.

Per cert, d’aquest darrer plat no tinc foto. Quan el torni a fer  ja la penjaré.

De les amanides ho faré aquesta semana.


Salut i bon profit!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada